Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απο την κοπή της πίτας, των «Φίλων του Άθω» !

Απο την κοπή της πίτας, των «Φίλων του Άθω» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής φιλότητας, κατάνυξης, αλλά και ελπίδας – με την ευλογία της Παναγίας – για την έλευση της νέας χρονιάς 2019, κόπηκε το Σάββατο 9-2-19, στην ταβέρνα «Το Πιθάρι», στα Άνω Πατήσια, η πίττα του Συλλόγου, «Οι φίλοι του Άθω», πού έχει την τιμή να έχει συστήσει και να διευθύνει το ζεύγος Δομάζου. Οι πολυαγαπημένοι μας Ροδομαρία και Κώστας Δομάζος, οι οποίοι με το ευγενές κοινωνικό τους ήθος, αλλά και το άχραντο ορθόδοξο θρησκευτικό τους συναίσθημα, κοσμούν τον κοινωνικό μας περίγυρο και μας κάνουν υπερήφανους, για την φιλία μας.

Πλήθος κόσμου λοιπόν φίλων, αλλά και στελεχών της πολιτικής και καλλιτεχνικής μας σκηνής, έδωσε το δυναμικό παρών στην ωραία και ευπρεπή τελετή, για να τιμήσει το λαμπρό ηθικό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού, την αθωνική πολιτεία. Το Ιερό Όρος του Άθω, το περίφημο «Περιβόλι της Παναγίας», που κατευοδώνει στην λεωφόρο του χρόνου, αφενός μεν τις ατίμητες μοναστικές αρετές της ησυχίας, της ταπεινοσύνης, της φιλοκαλίας και της ευλάβειας, αφετέρου την ιστορική μεγαλουργία της αξεπέραστης βυζαντινής αυτοκρατορίας, της μεγαλύ-τερης και μακροβιότερης διοικητικής δομής, που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, στην οποία και κληροδότησε τα αξεπέραστα πολιτισμικά επιτεύγματά της. Και πάντα κάτω από την στοργική σκέπη της παναχράντου Παναγίας μας, της μητέρας σύμπαντος του κόσμου και ιδίως του ελληνισμού, τον οποίον «εκ παντίων με κινδύνων ελευθέροσον» !

Γιατί η γλυκιά μας Δέσποινα, η Παναγία μας, είναι ο φύλακας άγγελός μας και ο ακοίμητος προστάτης του γένους μας, που σε όλα τα κρίσιμα ιστορικά μας ορόση-μα, έβαλε ως στοργική ΜΗΤΕΡΑ τις αγγελικές της φτερούγες και διέσωσε το γένος. Η Παναγία είναι «Και των πρό αυτής αιτία και των μετ΄ αυτής προστάτης και των αιωνίων πρόξενος ! Και ας είναι ευλογημένο εις τους αιώνας των αιώνων, το γλυκύτατο και τιμημένο όνομά της !

Αυτό το ωραίο ηθικό κλίμα μας μετέδωσε η σεμνή τελετή – κοπή πίτας, που με αγάπη και ευαισθησία, μας ετοίμασαν, οι ακαταπόνητοι εργάτες του Συλλόγου «Οι φίλοι του Άθω»
Ροδομαρία και Κώστας Δομάζος, δίνοντάς μας την ευκαιρία, να ψαύσουμε μέσα από αυτή την ωραία εκδήλωση, το πνευματικό θάμπος και το ηθικό φέγγος του μονάκριβου Αγίου Όρους. Να ακούσουμε τα βήματα του Αγίου Νικοδήμου, του πατέρα της αθωνικής πολιτείας, όπως και των άλλων νηπτικών πατέρων, αλλά και να αφουγκραστούμε την ιστορική μεγαλουργία, του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του Ιουστινιανού, του Μεγάλου Θεοδοσίου, του Αρκάδιου και των υπόλοιπων έξοχων αυτοκρατόρων, που λάμπρυναν την αθωνική πολιτεία.

Στους πολυαγαπημένους μας Ροδομαρία και Κώστα Δομάζο, που με αγάπη και ευλάβεια, πορεύονται, σε αυτά τα αδαμάντινα μονοπάτια του ορθόδοξου ήθους, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και η Παναγία, η άχραντη ΜΗΤΕΡΑΣ μας, να σκέπει και να ευλογεί τα βήματά τους. Καλή Χρονιά ! Ευλογημένο και ευτυχισμένο το 2019 !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ