Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικοινωνιολόγος και με τη βούλα του Πανεπιστημίου !!!

Επικοινωνιολόγος και με τη βούλα του Πανεπιστημίου !!!

Είχαμε την ηθική ευτυχία και τιμή συνάμα, να ολοκληρώσουμε πρόσφατα έναν πολύ ενδιαφέροντα μονοετή κύκλο σπουδών μέσω e-learning, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με δεκατρία μαθήματα και πρακτική εξάσκηση και γενικό βαθμό «85%, Άριστα», στο πεδίο «Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση». Ήτοι έναν  από τους προσφιλείς μου εκπαιδευτικούς τομείς, στον οποίο εδώ και χρόνια, εν τοις πράγμασι κατά ένα μέρος κατατρίβομαι. Και να γίνω έτσι Επικοινωνιολόγος και με την βούλα του Πανεπιστημίου Αθηνών !

Ήταν αληθινά μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα, σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται να εξειδικευτεί στο φάσμα των «public relations» και του «management», δοθέντος ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει εξαιρετική εκπαιδευτική δουλειά, με τις άρτιες και σύντονες προς τον γοργό κοινωνικό βηματισμό δομές του, στο πεδίο του e-learning. Τις σύγχρονες εξ αποστάσεως δηλαδή, εκπαιδευτικές τεχνικές.

Ο μονοετής κύκλος που οδηγεί σε λήψη πτυχίου «εξειδικευμένης επιμόρφωσης», συνίστατο σε δεκατρία μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση, των οποίων τις επιμέρους ενότητες, έχεις την δυνατότητα να μελετήσεις καθεμία, σε ένα χρονικό εύρος δυο εβδομάδων και να εξεταστείς επίσης, στην ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω ίντερνετ. Και αντιλαμβάνεται εδώ ο αναγνώστης, πόσο σημαντικό είναι αυτό, για όσους εργάζονται, δοθέντος ότι έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις και να εξετάζεσαι, ακόμα και τα μεσάνυχτα ! Στην κοινωνία της πληροφορίας, όπου όλα αλλάζουν με αστρικές ταχύτητες και το επίπεδο ασφάλειας στην ταυτοποίηση ενός ανθρώπου, επιτυγχάνεται από το αποτύπωμα της ίριδας του ματιού! οι ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αλλά και οι τεχνικές που εκσπάζουν τους χρονικούς και άλλους κοινωνικούς «αποκλεισμούς», πρέπει να είναι άνευ ορίων, unlimited. Τούτο εξάλλου συνιστά και εμπέδωση της δημοκρατίας και των ίσων ευκαιριών, να απομειώνεις δηλαδή ως πολιτεία κοινωνικά, κάθε μορφής εκπαιδευτική και πολιτισμική ανισορροπία. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την εξαιρετικά επιτυχημένη απόκρισή του, στις εκτινασσόμενες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής μας.

Ιδιαίτερη ευχαρίστηση μου προξένησε η μαθητεία μου, στην επιμέρους ενότητα της  επικοινωνίας, την «Προπαγάνδα», ένα αντικείμενο στο φάσμα της πολιτικής επικοινωνίας, του οποίου η καλή γνώση διανοίγει τεράστιες δυνατότητες, ενώ μου παρείχε συνάμα το θεωρητικό υπόβαθρο, για να κατανοήσω τους αδιόρατους πολλές φορές μηχανισμούς του πολιτικού γίγνεσθαι, αλλά και τις αστάθμητες τροπές του πολιτικού παιγνίου.

Αναβαπτισμένος και με γόνιμη θεωρητική γνώση στην φαρέτρα μου, στην πολιτική επικοινωνία, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, βουτάω και πάλι στα βαθιά νερά της – μετά από μακροχρόνια πρακτική εμπειρία και ενασχόληση – με την προοπτική να αφήσω στο στίγμα μου, με ήθος, σεβασμό στην προσήκουσα δεοντολογία και όραμα, για την θεσμική ακεραίωση της πολιτικής και της δημοκρατίας. Όραμα να αναδεικνύω όπου ασχολούμαι, τις θέσεις, τα προγράμματα και τις πολιτικές προτάσεις και όχι τα φθηνά υποκατάστατα τους,  που οδηγούν σε παραμορφωτικές στρεβλώσεις για την κοινωνία.

Θερμές ευχαριστίες λοιπόν σε όλους τους συντελεστές του Πανεπιστημίου Αθηνών και στον ομώνυμο Τομέα του, της «Δια Βίου Μάθησης», με την παράλληλη παρό-τρυνσή μου σε όσους ενδιαφέρονται, να μην διστάσουν να παρακολουθήσουν τα, εξαιρετικής ποιότητας και προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, e-learning Προγράμματά του, σε πλήθος επιστημονικών αντικειμένων, που επικουρούνται από τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές του δομές.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr


Αθήνα, 2-8-18

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ