Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eρώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για το αν έχουν εξασφαλιστεί στην Ηλεία τα χρήματα για τη μεταφορά προνηπίων

Από το Σεπτέμβριο τα προνήπια και των επτά δήμων της Ηλείας θα ενταχθούν κανονικά στα νηπιαγωγεία.Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Κατσιφάρα δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τη μεταφορά των προνηπίων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος 
Αρ.Πρωτ. 7487/10-07-2018
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Δεν υπάρχουν χρήματα για τη μεταφορά των προνηπίων !
Κάθε χρόνο τα τοπικά ΜΜΕ φιλοξενούν πολλές περιπτώσεις με τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις μεταφορές των μαθητών στην Ηλεία. Περνάνε μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μεταφερθούν όλοι οι μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς. Χάνονται αδικαιολόγητα πολλές διδακτικές ώρες εις βάρος των μαθητών που έχουν ανάγκη και των γονέων τους.
Φέτος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο σχολικό έτος. Με επιστολή του στις 22 Ιουνίου 2018 την οποία κοινοποίησε στον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε και το υπογράμμισε με έντονο μαύρο χρώμα πως δεν έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση για τη μεταφορά των  προνηπίων της Δυτικής Ελλάδας, αν και εντάχθηκε ολόκληρη στην υποχρεωτική διετή προσχολική αγωγή.
Ο κ. Κατσιφάρας με την πρόσφατη επιστολή του αποκαλύπτει πως “ο αριθμός των προς μεταφορά μαθητών  υπολείπεται σε σχέση με τον αριθμό της περσινής σχολικής χρονιάς (2017-2018) κατά 5.000 περίπου μαθητές στο σύνολό τους σε επίπεδο Περιφέρειας”. Αναφέρει πως “μεγάλος αριθμός προς μεταφορά μαθητών, δεν έχει δοθεί στην Περιφέρεια, με συνέπεια το φθινόπωρο να μην είναι δυνατή η μεταφορά τους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Για κάθε νέο δρομολόγιο, απαιτούνται περίπου 3 μήνες, προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος”, τονίζει ο Περιφερειάρχης.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Έχει προβλεφτεί πως θα καλυφθεί το επιπλέον κόστος για την μεταφορά των προνηπίων;
Ο Ερωτών Βουλευτής 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ