Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηθική έξαρση για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Μητρόπολη Αθηνών !

Ηθική έξαρση για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Μητρόπολη Αθηνών !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σε κλίμα ηθικής έξαρσης, με τη  καθολική συμμετοχή του λαού των Αθηνών, της πλειονότητας των Αγίων Πατέρων της ιεραρχίας, κορυφαίων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και του πολιτισμού, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, εορτάστηκαν σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, τα ονομαστήρια του σεπτού μας ιεράρχη, μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, που έχει την ηθική τιμή να φέρει το όνομα του εορτάζοντος, «μεγίστου διδασκάλου» και «εγκρατούς» της ορθοδοξίας μας, Αγίου Ιερωνύμου. Του πανσόφου της χριστιανοσύνης, που διακόνησε από την σκήτη του στην Βηθλεέμ, τον λόγο του Θεού και τα χριστιανικά γράμματα. Διάστικτη η συγκίνηση όλων των πιστών, αλλά και του κλήρου, που προσήλθαν με αγάπη και ηθική φιλότητα, για να τιμήσουν την εορτή του κορυφαίου της Ορθοδοξίας μας κ.κ. Ιερωνύμου, που την λαμπρύνει
με το άχραντο θεολογικό του ήθος και την κοσμεί, με την επίζηλη πνευματική, θεολογική και πολιτισμική  του συγκρότηση.  Γιατί πέρα από την υποδειγματική του διακονία σο ορθόδοξο δόγμα, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας είναι ένας έξοχος πνευματικός άνθρωπος, με επίζηλες μεταπτυχιακές σπουδές – Διδακτορικό στην Βυζαντινολογία, στα πανεπιστήμια του Γκράτς και του Μονάχου, πέραν των σπουδών του στην Φιλοσοφική και την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του σπουδαίου αρχαιολογικού του έργου. Αλλά είναι αυτή η μοναδική απλότητα και ευπροσήνεια του κ.κ. Ιερωνύμου, πέραν της θεσμικής του ιδιότητας στην κορυφή της ιεραρχίας μας, που τον έχουν καταστήσει λαοφιλή και κοσμαγάπητο. Και εμφορούμενος από την αυτή την αγάπη και τον σεβασμό, έσπευε ο λαός των Αθηνών, να του ευχηθεί σήμερα και να γιορτάσει μαζί του, τον εκλεκτό της ορθοδοξίας Άγιο Ιερώνυμο.

Αλλά στην ηθική κατάνυξη της σεπτής σημερινής τελετής στον γεραρό ναό της Μητρόπολης, θαρρείς πως συμμετείχε και η ατμόσφαιρα, σε αυτό το γλυκύ λιόγερμα του Ιουνίου, που ανέδυε μια ανεκλάλητη ανάταση και σου πρόσφερε ηθική ξεκούραση, με την μεγαλοπρέπεια συνάμα του σπουδαίου ναού τη Μητροπόλης να λειτουργεί υποβλητικά σε όλο το εκκλησίασμα. Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος συλλειτουργούντων και πολλών άλλων αγίων πατέρων που συμμετείχαν στην εορτή. Με το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, ο μακαριώτατος ευχαρίστησε εκ βαθέων καρδίας όλους όσοι συμμετείχαν στα ονομαστήριά του και τους ευχήθηκε κάθε ηθική πρόοδο και ευημερία στην ζωή τους. Παράλληλα παρακάλεσε το εκκλησίασμα να προσεύχεται, για να θυμάται πάντα τα άξια και εμπνευσμένα από τα ιδεοφόρα νάματα της ορθοδοξίας βήματα του άχραντου Αγίου Ιερωνύμου και να τα εφαρμόζει στην ζωή του επ αγαθώ της εκκλησίας και των πιστών. Με το πέρας της λειτουργίας ο μακαριώτατος, με την σπάνια ηθική ευγένεια που τον διακρίνει, δέχτηκε καρτερικά και χαιρέτησε έναν προς έναν, τους συμμετέχοντες στην εορτή. Ενώ στην έξοδο της Μητρόπολης δυο διάκοι, πρόσφεραν άρτους και γλυκίσματα για το Χρόνια Πολλά του Αρχιεπισκόπου μας.

Μακαριώτατε, σεπτέ μας πατέρα κ.κ. Ιερώνυμε Χρόνια Πολλά και πανευφρόσυνα. Ο μεγάλος Θεός να σας χαρίζει υγεία και να λαμπρύνει το ευγενές και νομηματισμένο από την ΑΓΑΠΗ του Χριστού μας πολυεδρικό έργο σας. Και ο «μέγιστος δάσκαλος» της Ορθοδοξίας Άγιος Ιερώνυμος, να οιστρηλατεί τα άξια και έντιμα θεολογικά και πολιτισμικά σας βήματα. Χρόνια σας Πολλά !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ