Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η οδυνηρά χαμένη ευκαιρία της χώρας και η πρόκληση του αύριο …

Η οδυνηρά χαμένη ευκαιρία της χώρας και η πρόκληση του αύριο …

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Είναι μάταιο και ανώφελο να κλαίμε και να οδυρόμεθα για την οδυνηρή τραγωδία στην οποία ενέπλεξαν την χώρα οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και να μην εστιάζουμε στο μεγάλο ζητούμενο που είναι το αύριο. Οι ακροβασίες και ο πειραματισμοί της κυβέρνησης κόστισαν πολύ ακριβά, αλλά πλέον δεν αλλάζει τίποτα από αυτή την εθνική απώλεια. Και δεν αναφερόμαστε στα στενά υπολογιζόμενα οικονομικά μεγέθη της τάξης των 30 ή 100 δις, όπως τα εκτιμούν οι οικονομολόγοι. Αναφερόμαστε στις τραγικές επιπτώσεις που είχε αυτή η περιπέτεια στην κανονικότητα των ανθρώπων. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες λύγισαν από τα capital controls και έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Επιχειρήσεις που είδαν την οικονομία να ανασυγκροτείται το 2014, ανέστειλα τα επενδυτικά τους σχέδια και μαζί τους ματαιώθηκαν και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν, με τις οποίες θα οξυγονώνονταν το εργατικό μας δυναμικό. Και ακόμα, ορισμένοι επενδυτές από το εξωτερικό, που είχαν «ποντάρει» τα λεφτά τους στην ελληνική οικονομία, τσουρουφλίστηκαν από το πείραμα και έφυγαν κακείν κακώς. Επομένως δεν αναφερόμαστε μόνο στην απώλεια ενός γιγάντιου εθνικού προϊόντος, αλλά στην αποδόμηση ολάκερου του παραγωγικού μας ιστού. Αν δεν μεσολαβούσε λοιπόν το πείραμα Τσίπρα με τις ακροβασίες του, η χώρα θα έβρισκε τον ρυθμό και την κανονικότητά της, οι τράπεζες θα ήταν σε υγιέστερη κατάσταση και το κλίμα στην οικονομία θα αποκαθίστατο. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η θεατρική παράσταση Βαρουφάκη, πήγαν τη χώρα μια εικοσαετία ακόμα πιο πίσω !

Ωστόσο το ρολόι δείχνει 2018. Ότι έγινε, έγινε και ο ελληνικός λαός προσπαθεί να στηριχθεί από κάπου σταθερά και να ξαναβρεί την κανονικότητά του. Αποζητά να ξεκινήσει από την  αρχή με υγιείς όρους και να μην ξαναζήσει τον πολιτικό εφιάλτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προφανώς η οικονομία έφτασε στο μηδέν και εκ των πραγμάτων τώρα ξεκινά η ανόρθωση. Και αυτό όχι χάρις σε τίποτα εύστοχες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά γιατί έστω και αργά, σταμάτησαν οι «τρέλες» και τα πειράματα. Η «Νέα Δημοκρατία» οφείλει να μην εστιάσει σε κοκορομαχίες, με το τι  έγινε την οδυνηρή περίοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά να προτάξει ένα οραματικό σχέδιο για το αύριο. Πολλοί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετανοήσει πικρά για την αποκοτιά τους, αλλά δεν θέλουν να τους το υπομνίζει κάποιος εγκαυστικά. Ενώ εκτιμούν ότι ίσως τελικά ήταν και «ωφέλιμη» η εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να μάθουμε στην πράξη τι σημαίνει και να μην επαναληφθεί στο μέλλον, μια τέτοια οδυνηρή επιλογή.

Ο ελληνικός λαός έτσι ζητά ένα σαφές, σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο για το αύριο, σήμερα, άμεσα. Αξιώνει να του δώσει κάποιος μια πειστική απάντηση, ότι αυτό που βιώνει τώρα είναι η αρχή της εξόδου από το τούνελ και ότι υπάρχει μια καλά επεξεργασμένη πρόταση για το αύριο, που θα απογειώσει την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Ε΄ και αυτόν και θα ψηφίσει, για να δώσει στη χώρα την ευκαιρία, να αλλάξει ρότα και να ξαναβρεί το δρόμο προς την ευημερία. Η «Νέα Δημοκρατία» και το ΠΑΣΟΚ, οφείλουν μεταρρυθμισμένα πια στις συγκαιρινές κοινωνικές συνθήκες και ακολουθώντας τον γοργό βηματισμό των ευρωπαϊκών εξελίξεων, να καταθέσουν μια εύτολμη και πειστική πρόταση, που θα αποδείχνει ότι έχουν την πολιτική γενναιότητα, το κατάλληλο σχέδιο, αλλά και το απαιτούμενο στελεχιακό δυναμικό, για να οδηγήσουν την χώρα μπροστά. Από αυτήν τους την πρόταση, θα κριθούν δίκαια από τον ελληνικό λαό στις επικείμενες εκλογές !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ