Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βαίνοντας στις εκλογές !

Βαίνοντας στις εκλογές !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Όλα δείχνουν ότι σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα αποφασίσει αν οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 18 ή τον Μάιο του 2019. Πασίδηλο είναι ότι θα επιθυμούσε να κλείσει πλήρως τον κύκλο της πρωθυπουργικής του θητείας. Και αλήθεια ποιος θα εγκατέλειπε την επίζηλη καρέκλα του πρωθυπουργικού γραφείου, εκτός και αν έχει κορεστεί από την εξουσία, η αν αφουγκράζεται την επέλευση θύελλας. Το πρωθυπουργικό περιβάλλον κάνοντας αστεϊσμούς, διαμηνύει στον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα τα δώσει όλα για όλα, μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος, για να παραμεί-νουν στην εξουσία. Κάτι που θα πρέπει να προβληματίζει την «Νέα Δημοκρατία», αφού έχει αποδείξει ότι προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του, επιδίδεται σε έναν ασύγγνωστο Μακιαβελισμό !

Ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να προσφύγει σε μια ακόμα «κωλοτούμπα» πρίν τις εκλογές. Να δώσει μονομερώς 13-η σύνταξη, να αμβλύνει τις σκληρές δεσμεύσεις του μνημονίου για την διοίκηση των τραπεζών, να παρέχει αυξήσεις σε στρατιωτικούς και δικαστικούς και άλλες αντίστοιχες παροχές. Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι με τέτοιες κινήσεις, εν παραλλήλω με σωρεία διορισμών, είτε άμεσων, είτε άμεσων, θα αμβλύνουν την δημοσκοπική διαφορά και θα αλλάξουν τις προσδοκίες του εκλογικού σώματος. Η πλειονότητα των πρωθυπουργών μας μέχρι σήμερα, διακατέχεται από τέτοιες πλάνες, τους τελευταίους μήνες παραμονής τους στην εξουσία. Και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτίσει μια τέτοια εκλογική βάση, που θα δώσει την μεγάλη μάχη στις επικείμενες εκλογές. 

Στο εκλογικό παιχνίδι θα μπούν και διάφορα σκάνδαλα ποικίλου είδους. Και θα αναμασάτε η γνωστή επωδός, περί του παλιού σαθρού συστήματος, που ο ΣΥΡΙΖΑ τάχατες χτύπησε και απειλεί και πάλι να ανέλθει στην εξουσία. Ωστόσο ο χειρισμός του «σκανδάλου» της «NOVARTIS» και οι άνευ ουσίας διαρροές, έχουν πείσει πλέον την κοινή γνώμη για το κύρος αυτής της σκανδαλολογίας. Πρέπει έτσι να καταγγελθεί κάτι πολύ μεγάλο και βάσιμο, για να αποτελέσει προεκλογικά όπλο, που θα αλλάξει δραματικά τις εξελίξεις. 

Ήδη έτσι, ο χρόνος έχει αρχίσει να κυλά αρνητικά για την κυβέρνηση. Και διαρκώς βγαίνει εκτός προγράμματος, από τους πολιτικούς της σχεδιασμούς. Έχει απολέσει πια τον έλεγχο της πολιτικής ατζέντας, σε αντιδιαστολή με άλλες εποχές, που την επέβαλε σκληρά. Αντίστοιχα και με άλλες πρωθύστερες εκλογικές μας αναμετρήσεις, ο λαός ψηφίζει για να φύγουν «αυτοί» και να έλθουν οι «άλλοι». Και βεβαίως κανείς δε γνωρίζει πότε ωριμάζει στην κοινή γνώμη, αυτή η κρίσιμη αλλαγή πολιτικής πολικότητας. Πότε δηλαδή σβήνει η λάμψη που ακτινοβολεί ένα ηγέτης στο λαό και την διαδέχονται ο θυμός και η οργή. Το αντιλαμβάνεται ωστόσο κανείς στις συζητήσεις με ψηφοφόρους, που πια δεν τοποθετού-νται συγκεκριμένα υπέρ κάποιου και δεν είναι διατεθειμένοι σθεναρά, να υποστηρίξουν ένα κόμμα. Φθάνουν αυτοί οι ψίθυροι στο πρωθυπουργικό μέγαρο, θα αναρωτηθεί κανείς; Δεν τους αφήνουν τα στεγανά της εξουσίας, είναι η απάντηση. Αλλά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, φαίνεται πως η ώρα της μεγάλης απόφασης για τον Αλέξη Τσίπρα, δε αργεί !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ