Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με σύνεση και πολιτική ευθυκρισία, θα βγούμε νικητές !!!

Με σύνεση και πολιτική ευθυκρισία, θα βγούμε νικητές !!!

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η υπέρμετρα ορθοεπής πολιτική προσέγγιση των προβλημάτων, οδηγεί άμεσα σε αδιέξοδα και χαρίζει τους ψηφοφόρους στους εκπροσώπους του εθνικολαϊκισμού. Διεφάνη καθαρά αυτή η επικίνδυνη ατραπός, με την περίπτωση του Ντόναλντ Τράμπ στην Αμερική. Η μεσαία και η εργατική τάξη της αμερικάνικης κοινωνίας, βίωνε τον φόβο και την αγωνία, για το αν θα έχει να πληρώσει τις επώδυνες οικονομικά σπουδές των παιδιών της. Παραδόξως όμως η αμερικάνικη πολιτική ελίτ, έχοντας απολέσει την επαφή, με αυτά τα κρίσιμα κομμάτια της κοινωνίας, δεν μπορούσε να αφουγκραστεί τι πραγματικά συμβαίνει με το εκλογικό σώμα και αυτοεγλωβίστηκε στα αλαζονικά της σύνδρομα. Παρέμεινε δέσμια ορισμένων κοινωνικών ελίτ και κατατρίβονταν με πολιτισμικά ζητήματα που αφορούσαν ελάχιστους. Και προφανώς είναι παράλογο, την ώρα που ως εργαζόμενος βγάζεις ελάχιστα και αγωνιάς για το αν αύριο θα έχεις δουλειά, να προσπαθεί κάποιος πολιτικός να σε πείσει, ότι επιβάλλεται να ανησυχείς για την περιβαλλοντική προστασία των βάλτων !!! Δυστυχώς και στην Ελλάδα ορισμένοι υποπίπτουν στο ίδιο πολιτικό σφάλμα. Χαρακτηριστική περίπτωση οι ακραίες διαμαρτυρίες για την πληθωρική συγκέντρωση μεταναστών στα νησιά. Το πρόβλημα είναι αληθινό, το καταγράφουν σοβαροί άνθρωποι, με σύνεση και ήθος, οι οποίοι δε ανήκουν στην ακροδεξιά και δεν είναι φασίστες. Ωστόσο ορισμένοι επιδιώκουν αυτές τις ψύχραιμες και συνετές φωνές, να τις πιστώσουν στον ακροδεξιό χώρο !!! Στρέβλωση που δείχνει πλήρη αδυναμία συναίσθησης της αντικειμενικής πραγματικότητας. Και αυτή η άλογη και άδικη πολιτικά κρίση, δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να στείλει απευθείας, τους αληθινά δυσφορούντες πολίτες για ένα αληθινό και υπαρκτό πρόβλημα, στην αγκαλιά της ακροδεξιάς. 

Ως τα σήμερα, η Ελλάδα αφενός μεν επέδειξε σύνεση, αφετέρου εστάθη και τυχερή. Σύνεση διότι απέδειξε έμπρακτα με την οδυνηρή προσφυγική κρίση του 2015, ότι μπορεί με φρόνηση και ευελιξία, να αντιμετωπίζει τέτοια ακραία κοινωνικά – πολιτικά προβλήματα. Τυχερή, διότι δεν έλαβε χώρα κάποιο τραυματικό επεισόδιο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από ακραίες εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις ή και περιθωριακά δημοσιογραφικά όργανα και να επισύρει τραγικές συνέπειες για την χώρα διεθνώς. Είναι βέβαιον ότι σε αυτήν την υποδειγματικής πολιτικής και κοινωνικής σύνεσης συμπεριφορά μας, επέδραμε και η εθνική ψυχολογία μας για το δράμα της προσφυγιάς, αφού από τις περιστάσεις τις ιστορίας, είμαστε λαός «προσφυγικός». Ωστόσο διαπιστώσαμε τι φοβερές συνέπειες είχε η άμετρη και πολιτικά άφρονα αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος σε άλλες χώρες και πώς ισοπέδωσε άλλους πολιτικούς και μάλιστα μεγάλου διαμετρήματος. Ας αναλογιστούμε τι φοβερό πολιτικό κόστος κατέβαλε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ, για την στρεβλή και άφρονα πολιτική της ! Η άψογη συμπεριφορά της Ελλάδος, αποτιμάται πολιτικά ακόμα πιο ψηλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα που έκσπασε η προσφυγική κρίση, ταυτόχρονα βιώναμε, τις οδυνηρέ συνέπειες ως κοινωνία, από την οικονομική μας κατάρρευση. Αξίζουν έτσι δυο φορές συγχαρητήρια στους έλληνες πολίτες. Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι στα πρόθυρα μιας νέας προσφυγικής κρίσης όπως αυτής του 2015. Τα προς βορράν σύνορά μας είναι σφραγισμένα και η υπάρχουσα κατάσταση είναι διαφορετική. Επιβάλλεται έτσι ως κοινωνία και πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε τα ίδια οξυμμένα ανακλαστικά πολιτικής φρόνησης και σύνεσης και να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Άλλως αν λειτουργήσουμε με το «πολιτικό θυμικό», η κρίση θα μας ξεπεράσει όλους και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Ας επιλέξουμε και πάλι την φωνή της σύνεσης και του ρεαλισμού. Θα βγούμε και πάλι κερδισμένοι !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ