Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύλλογος Δ/Ν Πύργου : Κανένας Δημοτικός ή Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός στην Ηλεία δεν μπορεί να εγγράψει από δω και πέρα παιδιά ηλικίας 4 ετών!

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπ/κών Περιφερειών Πύργου με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε γονείς και συναδέλφους, γνωστοποιεί τα κάτωθι:
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως η υπ΄αριθμ 66981/Δ1/08-05-2018 Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στην οποία αναφέρονται οι Δήμοι εκείνοι για τους οποίους θα ισχύσει από τη νέα σχολική χρονιά κι εφεξής η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή (αρ 33 του νόμου 4521/2018). Μέσα σε αυτούς είναι όλοι οι Δήμοι του νομού μας.
Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία τεσσάρων (4) ετών, θα φοιτήσουν υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο!
Κανένας Δημοτικός ή Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός δεν μπορεί να εγγράψει από δω και πέρα παιδιά ηλικίας 4 ετών!
Οι γονείς οφείλουν να εγγράφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας τους στην αντίστοιχη ζώνη εγγραφής.
Σας κάνουμε ακόμα γνωστό πως ΟΛΑ τα νηπιαγωγεία του νομού μας είναι εν δυνάμει ΟΛΟΗΜΕΡΑ (ωράριο λειτουργίας έως τις 4) και μπορούν να λειτουργήσουν με Πρωινή Ζώνη Υποδοχής (7:45 το πρωί), γι’ αυτό αν το επιθυμείτε μην ξεχνάτε να το δηλώνετε στην αίτησή σας κατά την εγγραφή του παιδιού σας στο Νηπιαγωγείο.
Μη διστάζετε να επικοινωνείτε με τα νηπιαγωγεία της περιοχής σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποτελούσε αίτημα χρόνων που σιγά-σιγά γίνεται πραγματικότητα!
Ας την στηρίξουμε!
Άμεση εφαρμογή της όχι μόνο στους 184 Δήμους, αλλά σε όλη τη χώρα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ