Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπες - βάλε υπογραφή και mail και φυσικά ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣH FACEBOOK!

Αφορμή για την ανάρτηση είναι μία πρωτοβουλία, που σχετίζεται με την ανακήρυξη από την UNESCO του Ολύμπου ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Ο Όλυμπος είναι και παγκοσμίως γνωστός τόσο για τα
οικολογικά χαρακτηριστικά και την 
ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του, όσο και για την σχέση του με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Η ποικιλία των οικοτόπων του είναι εκπληκτική. Η έντονη ποικιλότητα του ανάγλυφου του Ολύμπου, ο διαφορετικός προσανατολισμός των πλαγιών, το πέτρωμα, το μεγάλο ύψος και η μικρή απόσταση των κορυφών από τη θάλασσα, δημιουργούν μεγάλη ποικιλία τύπων βλάστησης και βιοτόπων. Η σημασία του Δρυμού έχει αναγνωριστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και παγκόσμια.

Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας». 
Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».
Έχει επίσης καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».

Ενώ δεν υστερεί σε τίποτε σε σχέση με την Ευρύτερη Περιοχή του Γαλάζιου Όρους στην Αυστραλία (Greater Blue Mountains Area) ή το Yosemite National Park στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και πολλά άλλα παρόμοια μέρη του πλανήτη,δυστυχώς όμως δεν έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως τα προαναφερόμενα.

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συναντάται ετησίως (αρχές καλοκαιριού)  για να συζητήσει μέτρα διαχείρισης των υπαρχόντων καταλογογραφημένων μνημείων και να αποδεχθεί υποψηφιότητες από ενδιαφερόμενες χώρες.

Τα παραπάνω, που αποτελούν μέρος μιας εκτεταμένης έρευνας, οδήγησαν σε μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης ανθρώπων όλων των ηλικιών και από όλα τα μέρη του κόσμου με στόχο το βουνό Όλυμπος να ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Αγαθές συγκυρίες  γέννησαν σκέψεις για το τι μπορούμε να κάνουμε. 
Έτσι τρία παιδιά, τρία ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ πριν από μερικές μέρες δημιουργήσαν ένα πολύγλωσσο ιστότοπο στην διεύθυνση 


για την συγκέντρωση υπογραφών παιδιών και ενηλίκων από όλο τον κόσμο, ώστε να καταγραφεί ένα συλλογικό αίτημα, αλλά και να παρουσιαστούν σχόλια ενθάρρυνσης της προσπάθειας. 

Μέχρι σήμερα ψήφισαν επώνυμα πολλοί Έλληνες - πρώτος εκ των οποίων είναι ο Νίκος Λυγερός, του  οποίου η εμπνευσμένη από την μοναδικότητα του Ολύμπου διάλεξη κινητοποίησε τα 3 παιδιά. Ψήφισαν επίσης και πολλοί ξένοι από Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ισραήλ, Κορέα, Κύπρο, Γερμανία, Νότια Αφρική, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια!

Με δεδομένη την επιρροή του διαδικτύου, εσείς που διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, θα μπορούσατε να είστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας ενημερώνοντας και ψηφίζοντας, ή και με όποιο άλλο τρόπο εσείς κρίνετε.

Θα ήταν ευχής έργον εάν υιοθετούσατε την κοινή προσπάθεια και ψηφίζατε, μέσω email, Facebook, Twitter, what's up,
στην διεύθυνση 


αποτυπώνατε μέσα από ενθαρρυντικά σχόλια τον ενθουσιασμό τους,
αλλά και ενημερώνατε και ευαισθητοποιούσατε  όσο το δυνατόν περισσότερους!

Η ψηφοφορία είναι  εντελώς ΔΩΡΕΑΝ! 
Ψηφίζεις, 
βάζοντας όνομα και email, αν θέλεις αφήνεις σχόλιο 
και βγαίνεις από το site! 
δεν χρειάζεται τίποτε άλλο!

Σας  ευχαριστούμε πολύ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ