Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δικαίωση για τον Μιχάλη Κατρίνη η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο

Ο Μιχάλης Κατρίνης σε δήλωση του αναφέρει τα ακόλουθα : 
"Η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο συνιστά δικαίωση και συνέχεια της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το 2014. Προσωπικά, μου δημιουργεί ένα ισχυρό αίσθημα ικανοποίησης αφού ως Πρόεδρος τότε του ΟΚΑΝΑ , συνδέθηκα με αυτή την επιλογή, να δημιουργηθεί μονάδα στην Ηλεία.
Η επιλογή αυτή , έστω και με καθυστέρηση αφού θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, υλοποιήθηκε σήμερα.

Μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα, με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, έτοιμο να θεραπεύσει εκατοντάδες νέους και να ανακουφίσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από την καθημερινή ταλαιπωρία της μετάβασης σε Πάτρα και Καλαμάτα για την παρακολούθηση του θεραπευτικού προγράμματος.

Θέλω να ευχαριστήσω τη σημερινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για την υλοποίηση της απόφασης για τη λειτουργία θεραπευτικής μονάδας στον Πύργο, τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου Πύργου από το 2014 ως σήμερα- για τη θετική ανταπόκριση καθώς και όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν την ιδέα αυτή, προεξάρχοντος του μητροπολίτη κκ Γερμανού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μου σε αυτό το εγχείρημα. Εύχομαι η λειτουργία της μονάδας να είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της εξάρτησης, ενός προβλήματος που δυστυχώς μαστίζει το νομό μας. Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε όλοι παρόντες. Το πρόβλημα αυτό δεν προσφέρεται για πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, αντίθετα αποτελεί πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας."

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Είδα ένα 13χρονο κορίτσι να πηδάει στο γκρεμό! Εκεί, τελείωσε μόνη της»

Μια συγκλονιστική μαρτυρία μιας γυναίκας που σώθηκε από τις φλόγες αλλά έγινε μάρτυρας ενός φρικτού θεάματος. Ενός 13χρονου κοριτσιού που καιγόταν και στον πανικό του να γλιτώσει πήδηξε στο κενό νομίζοντας ότι πέφτει στην θάλασσα. Όμως, το παιδί έπεσε στο γκρεμό και ξεψύχησε εκεί! Μπροστά της. 
Η κα Μαρία Πάτσιου περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα είδε και έζησε στο Κόκκινο Λιμανάκι με τραγική πρωταγωνίστρια μια 13χρονη κοπέλα η οποία έχασε δυστυχώς την ζωή της τόσο άδικα. «Όταν βγήκα από την θάλασσα και κρύφτηκα πίσω από μια μεγάλη πλατιά σπηλιά άκουσα την κραυγή ενός παιδιού και την είδα να πηδάει ένα άτομο που δεν ήξερα ακόμα αν είναι κορίτσι. Να πηδάει γιατί προφανώς δεν έβλεπε αν ήταν θάλασσα κάτω ή τρομοκρατημένη από αυτό που είχε υποστεί που μετά κατάλαβα ότι ήταν και καμένη. Πήγα κοντά της δεν την ακούμπησα γιατί δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν το χτύπημά της. Αργότερα όμως που έφυγα 2 – 2,5 ώρες μετά διαπίστωσα ότι ήταν και καμμένη. Τα πόδια της φαινόντουσαν, μαύρα! Καμμένα. Κα…

Παπαρήγα: Γλίτωσα στο παρά πέντε από την πυρκαγιά στο Μάτι

Στο Μάτι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ό,τι έβρισκε στο δρόμο της βρισκόταν και η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όπως είπε γλίτωσε στο παρά πέντε. Συγκεκριμένα η κυρία Παπαρήγα είπε πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο και μποτιλιαρίστηκε, ωστόσο ήταν στο πρώτο κύμα των ανθρώπων που προσπάθησαν να ξεφύγουν και τα κατάφεραν. Το επόμενο κύμα ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν και τελικά αναζητώντας διαφυγή, η φωτιά τους πρόλαβε στο χωράφι. Μάλιστα η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε πως μπροστά από το χωράφι ήταν βράχια και γκρεμός και όπως είπε «όταν κάποιος είναι μίας ηλικίας και βρεθεί σε βράχια είναι δύσκολο». Παράλληλα είπε πως φοβάται ότι θα εντοπιστούν και άλλα θύματα από την πυρκαγιά. eleftherostypos.gr

Aνοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα.

Η επίσημη καταγραφή των αγνοουμένων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η Audax Cybersecurity θέλοντας όμως να βοηθήσει αυτές τις δύσκολες στιγμές, δημιούργησε μία ανοιχτή βάση αναζήτησης αγνοουμένων από τις φονικές πυρκαγιές σε Μάτι και Ραφήνα. Στα hashtags, #MissingPeope#Πυρκαγιά#Μάτι και #Ραφήνασυγκεντρώνονται δικές σας δημοσιεύσεις και εισάγονται στην σχετική πλατφόρμα μαζί με φωτογραφίες για την δημοσιοποίηση τους. Για την πλατφόρμα έχει ενημερωθεί επίσημα η Πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ